ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ENERGY

energy.jpg

Για πνευματική και σωματική ενέργεια και ευεξία επιλέξαμε ήπια τονωτικά βότανα που ενισχύουν την περιφερειακή κυκλοφορία. Επιπλέον προσθέσαμε βότανα ιδιαίτερα ωφέλιμα στη μάθηση και γνωστική λειτουργία, αλλά και ήπια αγχολυτικά βότανα τα οποία βοηθούν τη συγκέντρωση στις δραστηριότητές μας, χωρίς όμως να προκαλούν καταστολή. Το Moly Energy περιέχει έναν ιδανικό συνδυασμό προσαρμογόνων που ισορροπούν το άγχος και  τονώνουν την ενέργεια και την αντοχή μας.

 

dendrolivano.jpgΤα φύλλα του δεντρολίβανου αυξάνουν τη πνευματική διαύγεια, τις λειτουργίες της μνήμης και βοηθούν στη συγκέντρωση σε δραστηριότητες και  ειδικά σε πνευματικές. Καθώς το δεντρολίβανο είναι ήπιο αγχολυτικό, εφιστά τον οργανισμό σε ετοιμότητα χωρίς να προκαλεί καταστολή. Παράλληλα είναι ήπιο τονωτικό της περιφερειακής κυκλοφορίας.

giko.jpgΤα φύλλα του γκίνγκο αυξάνουν τη γνωστική λειτουργία, όπως επίσης και τις λειτουργίες της μνήμης. Αυξάνουν επίσης  τη κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στον εγκέφαλο, προσφέροντας εγρήγορση και συγκέντρωση σε πνευματικές λειτουργίες έχοντας παράλληλη ήπια αγχολυτική δράση. Επίσης ενισχύουν την περιφερειακή κυκλοφορία, που βοηθά στη τόνωση της σωματικής δραστηριότητας.

ganoderma.jpgΤο γανόδερμα, γνωστό ως το ελιξίριο της μακροζωίας στην Ανατολή, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως τονωτικό ενέργειας . Έχει πολλές ωφέλιμες χρήσεις. Σε αυτή τη συνταγή επιλέχθηκε ως προσαρμογόνο. Προσφέρει νευροπροστατευτική δράση και συγκεκριμένα βοηθά στην ενεργοποίηση του παράγοντα ΝG προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Βοηθά επίσης στη τόνωση του ανοσοποιητικού και μειώνει τους παράγοντες φυσικού στρες.

kardamo.jpgΟι καρποί του κάρδαμου- με γνωστή από την αρχαιότητα τονωτική δράση- προσφέρουν ενέργεια ενισχύοντας ήπια τη κυκλοφορία και μειώνοντας την ένταση ή και την συχνότητα των μυϊκών κραμπών. Έχει πολύ ήπια αγχολυτική δράση. 

glikoriza.jpgΤέλος, η γλυκόριζα ως ενισχυτικό γεύσης, έρχεται να καλύψει τη στυπτική γεύση του ροφήματος, προσφέροντας ένα ευχάριστο ρόφημα.