ΣΤΟΜΑΧΙ - DIGESTION

digestion.jpg

right_ph.jpgΓια την ομαλότερη λειτουργία του γαστρεντερικού επιλέξαμε βότανα σπασμολυτικά  που μειώνουν τους σπασμούς στο στομάχι, καθώς και βότανα που μειώνουν τα φουσκώματα και τα πρηξίματα.

Στο συνδυασμό του μείγματος Moly Digestion έχουν προστεθεί επιπλέον  και αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά βότανα τα οποία είναι ικανά να μειώσουν τις φλεγμονές και τους πληθυσμούς μικροοργανισμών που ενδέχεται να ευθύνονται για αυτές τις διαταραχές.

Χρησιμοποιώντας φυτικές ουσίες που βοηθούν στη χώνευση τον τροφών και στις σταθερές κενώσεις, ο οργανισμός «μπαίνει σε πρόγραμμα» αλλά και απορροφά καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνει.

sxisandra.jpgΜε τη προσαρμογόνα δράση της σχισάνδρας μειώνουμε το στρες που δέχεται ο οργανισμός από διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα. Την ίδια στιγμή η σχισάνδρα είναι ένα βότανο που ρυθμίζει τη ποσότητα των οξέων που εκκρίνονται από το στομάχι ενώ ως χολαγωγό είναι σε θέση να ρυθμίζει και την ποσότητα της χολής που εκκρίνεται για να βοηθήσει στη χώνεψη των λιπαρών τροφών. Επίσης έχει ηπατοπροστατευτική δράση. 

marathos.jpgΟι σπόροι του μάραθου, προέρχονται από ένα ευγενικό και πολύτιμο βότανο, γνωστό από την αρχαιότητα ως  χωνευτικό και ευστόμαχον. Ο μάραθος βοηθά σε περιπτώσεις δυσπεψίας και γαστρεντερικών διαταραχών όπως ναυτία, τάση για έμετο, φουσκώματα και κολικοί.

tzinzer.jpgΤο ρίζωμα του τζίντζερ στη συνταγή ,με την ήπια αντισπασμωδική του δράση, ευνοεί ιδιαίτερα καταστάσεις δυσπεψίας και γαστρεντερικών διαταραχών που μπορεί να έχουν ως συμπτώματα τη ναυτία, την τάση για έμετο, φουσκώματα και κολικούς. Όπως και ο μαραθόσπορος είναι διεγερτικό της χώνεψης. 

glikoriza.jpgΗ γλυκόριζα έχει επιλεχθεί ως ενισχυτικό γεύσης αλλά και για τις ευεργετικές της ιδιότητες στο γαστρεντερικό. Βοηθά σε περιπτώσεις γαστρικών και εντερικών ελκών και γαστροοισοφαγικών παλινδρομήσεων.

xamomili.jpgΤα άνθη του χαμομηλιού είναι ωφέλιμα σε ένα μεγάλο φάσμα γαστρεντερικών καταστάσεων. Το χαμομήλι  έχει πολύ καλή σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι ένα από τα κύρια βότανα  που ωφελούν ‘το ευερέθιστο έντερο’.  Συμβάλει στην ψυχική ηρεμία  κατευνάζοντας το άγχος που συνήθως συνοδεύεται από φουσκώματα,πρηξίματα κ.α.

diktamo.jpgΤο κρητικό δίκταμο χαρακτηρίζεται από την αρχαιότητα ως ευστόμαχον και καταπραϋντικό των εντερικών και στομαχικών πόνων . Με την αντιμικροβιακή του δράση μπορεί να μειώσει το πληθυσμό μικροβίων και με τη στυπτική, αντιφλεγμονώδη και σπασμολυτική του δράση να μειώσει φλεγμονές και σπασμούς στο γαστρεντερικό σύστημα.

xaroupi.jpgΤο χαρούπι, χρησιμοποιήθηκε στο μείγμα μας κυρίως ως ενισχυτικό γεύσης . Έχει όμως επιλεχθεί και για τη δράση του στο γαστρεντερικό καθώς βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας και του έμετου. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των κολικών ακόμα και σε βρέφη.